+45 22 23 55 91

Skimmel i boliger – vurdering og udbedring

Skimmel i boliger - vurdering og udbedring
Picture of Written by :

Written by :

Dennis

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skimmelsvamp er et fællesnavn for sammensatte mikroskopiske svampe. De lever
hovedsageligt på at nedbryde dødt materiale, men kan vokse i levende planter og insekter og forårsage sygdom. Mennesker med immun defekt kan have negative helbredseffekter på grund af skimmelsvamp i boligen eller hjemmet. Skimmelsvampevækst påvirker lungerne og bihulerne, hvilket er direkte farligt for mennesker.

Skimmelsvamp vokser på organisk materiale i et fugtigt miljø. Skimmelsvamp trives i fugt og rammer ofte boliger med dårlig luftventilation eller utilstrækkelig fugtbeskyttelse. Skimmelsvamp kan også vokse på organiske materialer såsom beton, hvis overfladen er tilsmudset med støv, jord eller andet snavs.

Skimmelsvamp kan vokse ved forskellige temperaturer afhængigt af sorten, men som regel rammer skadelige svampe kun boliger ved 5–10 °C. Der er mange forskellige arter af svampe, der kan vokse i huset, men en brøkdel af disse udsender lugte.

De fleste svampearter lugter ikke og kan være svære at opdage, især hvis de vokser bag tapet. Får du pludselige hudirritationer, kløe, hoste eller andre problemer, kan det være tegn på skimmelsvamp i huset.

Om vurdering af skimmel

Vi udfører skimmelsvamp og undersøger skimmel samt vurderer skimmel i hele København og Nordsjælland. Vi udfører kontrolmålinger og skimmelsvampsundersøgelser i alle boligens konstruktionsdele

Skimmelsvamp undersøgelse vindue
Skimmelsvamp omkring vinduer er ret almindeligt, og den nemmeste måde at bemærke det er gennem en visuel inspektion for at se, om der vokser skimmelsvamp i området.

Skimmelsvamp undersøgelse kælder
Kælderen er et af de mest almindelige områder, hvor der gror skimmelsvamp. Kældre er ofte fugtige og kolde, hvilket skaber et rigtig godt klima for skimmelsvamp. På det seneste er forskellige dele af kælderen omdannet til soveværelser/alrum/hobbyrum mv. og der bruges ofte forkerte byggematerialer, hvilket gør det til et paradis for skimmelsvamp at gro.

Skimmelsvamp undersøgelse krybekælder
Skimmelsvamp i krybekældre er også almindeligt, men man opdager det ikke så let som andre steder, fordi det er miljøer, man generelt ikke opholder sig i ret tit. Svampearter kan slå sig ned på bunden af ​​rebet/blindbunden og skimmelsvampefølsomme mennesker kan reagere på dette.

Skimmelsvamp undersøgelse loft
Loftet er også et fælles område, hvor der gror skimmelsvamp. Der er flere grunde til, at det kan vokse, såsom dårlig luftventilation, fugt fra utætte tage eller høj luftfugtighed.

Skimmelsvamp undersøgelse i skjulte rum
Sort skimmelsvamp i et skjult rum er meget vanskeligt at opdage. Eksempler på skjulte rum kan være bag tapet, i en indervæg eller bag træmaterialer, der er placeret direkte mod beton.

Sådan arbejder akut service med vurdering af skimmel, rengøring og affugtning
Start med at bestille en tid hos os

1. Lav en aftale

2. Rapportering og analysering

3. Fjerner eventuelt problemet i samråd med dit forsikringsselskab

Akut Service samarbejder med erfarne fugttekniker i København og Nordsjælland

Vi har;

  • Erfaringen, viden, søgemetoder til at lokalisere lækager
  • Behandler dig og din ejendom med den største respekt
  • Akut Service sparer tid
  • Pålidelige løsninger til eventuelle utætheder i eller omkring din ejendom
  • Erfarne identifikationsevner, der giver os mulighed for hurtigt at løse lækager
  • Tjenester til lækagedetektion af høj kvalitet
  • Vi gennemfører projekter inden for den givne tidsramme.
  • Hurtig service for at undgå unødvendige vandskader

Hvordan fjerner man skimmelsvamp?

Fjernelse af skimmelsvamp i boliger efter vurdering og skimmelsvamp undersøgning kan være en udfordrende opgave, og det er vigtigt at følge sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte din sundhed under processen. Her er en trinvis guide til at fjerne skimmelsvamp:

1. **Sikkerhedsforanstaltninger**: Før du begynder fjernelsen af skimmelsvamp efter undersøgelse og vurdering, skal du sørge for at bære passende personligt beskyttelsesudstyr, herunder en åndedrætsmaske, handsker og beskyttelsesbriller for at undgå indånding af skimmel- eller svampesporer.

2. **Ventilation**: Sørg for at åbne vinduerne og dørene i det berørte område for at skabe god ventilation under fjernelsen af skimmelsvamp. Dette hjælper med at reducere koncentrationen af skimmel i luften.

3. **Fjern synlig skimmelsvamp**: Brug en blanding af vand og mild sæbe til at tørre og fjerne synlig skimmelsvamp fra overfladen. Undgå at bruge højtryksrensere eller andre metoder, der kan sprede skimmel sporer i luften.

4. **Desinficering**: Efter fjernelse af synlig skimmelsvamp, skal du desinficere det berørte område med en egnet skimmelsvamp dræbende løsning eller et desinfektionsmiddel. Dette hjælper med at dræbe eventuelle resterende skimmel og forhindre fremtidig vækst.

5. **Tørning**: Sørg for at tørre det berørte område grundigt efter rengøring for at forhindre yderligere fugtighed og skimmelvækst. Brug affugtere eller luftblæsere til at hjælpe med at tørre området effektivt.

6. **Kontroller og forebyggelse**: Efter fjernelsen af skimmelsvamp, skal du regelmæssigt kontrollere det berørte område for eventuel tilbagevenden af skimmelvækst. Identificer og ret årsagen til skimmelsvamp, såsom lækager eller fugtproblemer, og tag de nødvendige skridt for at forhindre fremtidig skimmelvækst.

Hvis skimmelvæksten er omfattende eller vanskelig at fjerne selv, kan det være bedst at søge hjælp fra professionelle skimmelsvamp saneringsfirmaer, som os vi har ekspertise og udstyr til at håndtere problemet sikkert og effektivt. Samt mulighed for at lave grunding skimmelsvamp undersøgning og vurdering. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere ydelser

Kategorier

Kontakt os nu for hurtig akut service & hjælp

Tøv ikke med at ringe til os for akut service hjælp og tilbud - Vandskadeservice, låsesmed, elektriker & byg